Specialiteiten

Naast de algemene behandelingen zoals controles en vullingen kan u in onze praktijk ook terecht voor een aantal specifieke disciplines.

KindertandheelkundeLees meer

Al onze tandartsen hebben een affiniteit voor kindertandheelkunde en hebben zich dan ook uitgebreid laten bijscholen in de aanpak van deze specifieke groep.

Langs verschillende wegen proberen we onze allerkleinsten te begeleiden in het optimaliseren van hun mondhygiëne.

Meer tips vindt u hier

EndodontieLees meer

Ook wel wortelkanaalbehandeling genoemd. Wanneer de zenuw van uw tand onstoken is kan de tandarts de tand proberen te redden door een “ontzenuwing” te doen.

De onstoken zenuw wordt dan verwijderd en de vrijgekomen ruimte wordt opgevuld. In onze praktijk doen wij deze behandeling steeds onder de microscoop.

OrthodontieLees meer

Deze discipline zorgt voor een correctie van de stand van de tanden. Bij de meeste mensen bekend als "beugelen".

Uitneembare protheseLees meer

In de volksmond een “gebit” genoemd. Wanneer iemand meerdere tanden mist of helemaal geen tanden meer heeft, dan kan er een prothese worden vervaardigd. Elke situatie is anders en heeft vaak verschillende oplossingen. Vraag hierover meer informatie aan uw tandarts.

Kronen en bruggenLees meer

Soms kunnen één of meerdere tanden vervangen worden door een vaste prothese. Het grote verschil met het uitneembaar “gebit” is dat deze structuur vast komt te zitten en dus ook niet meer uit je mond kan vallen. Ook hier geldt dat je best de verschillende oplossingen voor jouw situatie even met je tandarts doorneemt.

ImplantatenLees meer

Een implantaat is een vijsje uit titanium dat, op de plaats waar een tand verloren is, in het bot wordt geschroefd. De tandarts kan op dit schroefje dan een nieuwe tand maken. Vaak worden ze ook gebruikt wanneer mensen hun uitneembare prothese of gebit te los komt te zitten. De implantaten kunnen dan als verankeringspunt dienen om het gebit in vast te klikken.

Facings / veneersLees meer

Bij sommige patiënten zijn hun tanden sterk verkleurd of aangetast door slijtage. Facings of veneers kunnen hier een oplossing bieden. De tandarts zal het aangetaste deel herstellen of vervangen door een wit vullingsmateriaal of porseleinen schildje. Spreek ons gerust even aan voor de voor u meest geschikte oplossing.

Esthetische tandheelkundeLees meer

Omvat een uitgebreid gamma van behandelingen die leiden tot een verfraaiing van uw gebit. In de huidige samenleving heeft cosmetisch tandheelkunde een belangrijke plaats ingenomen. Wij streven in onze behandelingen steeds naar een esthetisch resultaat, in nauw overleg met onze patiënt.

BleachingLees meer

Steeds meer mensen dragen zorg voor hun voorkomen en steeds meer mensen zijn zich bewust dat hun mond en tanden hierin een belangrijke rol spelen. Het bleken van tanden is een eenvoudige manier om met een frisse glimlach voor de dag te komen. Bespreek gerust de verschillende mogelijkheden en eventuele vragen met onze tandartsen.

En verder ...Lees meer

Voor enkele disciplines werken wij nauw samen met collega’s in de buurt:

  • Parodontologie: behandeling van tandvlees
  • Narcodontie: behandeling onder narcose (gebeurt steeds in het ziekenhuis)

Op de site van de Nederlandse vereniging voor Mondgezondheid, het Ivoren Kruis, kan je ondermeer over deze disciplines meer gedetailleerde informatie terugvinden:  http://www.ivorenkruis.nl/Folders-lezen.html

Tand- en mondzorg Geel

Laar 103, B-2440 Geel
014 58 53 87
info@tmzg.be
www.tandenmondzorg.be

Snelkoppelingen

Kinderhoek