Waarom naar een protheticus?Lees meer

Zijn belangrijkste werk bestaat uit uitgebreide herstellingen en esthetische rehabilitaties.  Dit omvat disciplines als

  • uitneembare prothese: In de volksmond een “gebit” genoemd. Wanneer iemand meerdere tanden mist of helemaal geen tanden meer heeft, dan kan er een prothese worden vervaardigd.
  • kronen en bruggen op eigen tanden en implantaten: Soms kunnen één of meerdere tanden vervangen of verstevigd worden door een vaste prothese. Het grote verschil met het uitneembaar “gebit” is dat deze structuur vast komt te zitten en dus ook niet meer uit je mond kan vallen.  Deze kronen en bruggen kunnen op eigen tanden steunen maar soms is het nodig gebruik te maken van een implantaat.   Een implantaat is een vijsje uit titanium dat, op de plaats waar een tand verloren is, in het bot wordt geschroefd. De tandarts kan op dit schroefje dan een nieuwe tand maken. Vaak worden ze ook gebruikt wanneer mensen hun uitneembare prothese of gebit te los komt te zitten. De implantaten kunnen dan als verankeringspunt dienen om het gebit in vast te klikken.
  • facings en veneers: Bij sommige patiënten zijn hun tanden sterk verkleurd of aangetast door slijtage. Facings of veneers kunnen hier een oplossing bieden. De tandarts zal het aangetaste deel herstellen of vervangen door een wit vullingsmateriaal of porseleinen schildje.
  • bleachings:  Steeds meer mensen dragen zorg voor hun voorkomen en steeds meer mensen zijn zich bewust dat hun mond en tanden hierin een belangrijke rol spelen. Het bleken van tanden is een eenvoudige manier om met een frisse glimlach voor de dag te komen.

Vaak bestaat uw behandeling uit een combinatie van deze verschillende disciplines om tot een mooi esthetisch en een goed functionerend resultaat te komen.   Naast deze uitvoerende technische taak treedt de protheticus, bij meer uitgebreide en complexe behandelingen, ook op als coördinator tussen de andere tandheelkundige disciplines die bij uw behandelplan betrokken zijn.

Eerst op advies?Lees meer

Wij zien u graag eerst op een adviesafspraak  alvorens met een behandeling te starten.   Dit geeft ons de gelegenheid met u de verschillende behandelingsopties te overlopen en ons advies aan te passen aan uw verwachtingen.

In geval van meer complexe behandelingen, waarbij mogelijk nog andere tandheelkundige disciplines betrokken zijn, wordt er tijdens deze eerste consultatie zo veel mogelijk informatie verzameld.  Wekelijks worden deze moeilijkere cases dan met het behandelteam besproken.  De resultaten van deze bespreking, evenals het bijhorende prijsbestek worden u dan telefonisch of tijdens een tweede (kostenloze)  consultatie meegedeeld.

Aan de hand van onze adviezen en uw beslissing worden dan verdere afspraken gepland.

Tand- en mondzorg Geel

Laar 103, B-2440 Geel
014 58 53 87
info@tmzg.be
www.tandenmondzorg.be

Snelkoppelingen

Kinderhoek