Wat is orthodontie?Lees meer

Orthodontie is een specialisatie binnen de tandheelkunde die zich uitsluitend bezig houdt met de studie, het begeleiden en het behandelen van afwijkingen van groei van de kaken en de gebitsontwikkeling.

Wat verloopt de behandeling in onze praktijk?Lees meer

Wij zien u of uw kind altijd tijdens een eerste consultatie.   Tijdens deze behandeling luistert de orthodonte naar uw reden van consultatie en vormt zij zich een eerste beeld van uw probleem.  Indien een behandeling aangewezen is en de orthodonte u hierin kan verder helpen, worden er verdere afspraken gemaakt.

Tijdens de volgende zittijd zal de orthodonte alle benodigde informatie verzamelen die zij nodig heeft om een volledige diagnose en een bijhorend behandelplan op te stellen.  Zo worden er aangezichtsfoto’s genomen, röntgenfoto’s en afdrukken van uw gebit.  Aan de hand van deze informatie kan de orthodonte dan aan de slag gaan om het voor u ideale behandelplan op te stellen, rekening houdende met uw wensen en verwachtingen.

Tijdens de laatste voorbereidende zittijd wordt dit behandelplan met u (en uw ouders/begeleiders) doorgenomen.  In geval er meerdere behandelingsmogelijkheden mogelijk zijn, worden deze allemaal voorgesteld en wordt uitgelegd wat voor de verschillende opties de voor- en de nadelen zijn.  Ook wordt de geschatte tijdsduur van de behandeling meegedeeld en wordt een begroting besproken.  In geval van een akkoord kan dan met de uiteindelijke actieve behandeling gestart worden.

Gezien de medewerking van de patiënt van cruciaal belang is voor het welslagen van de behandeling, moet de patiënt zeer gemotiveerd zijn vooraleer  er met een behandeling gestart wordt.

TeamworkLees meer

Om een mooi en gezond gebit te bekomen moeten de orthodontist, de eigen tandarts, de patiënt en in sommige gevallen nog andere specialisten samenwerken. Meestal doet de orthodontist het onderzoek en maakt hij of zij de planning voor wat betreft het rechtzetten van de tanden en de kaken. De tandarts kijkt na op tandbederf en tandvleesontsteking en zorgt ervoor dat tanden en tandvlees gezond blijven. De patiënt moet medewerking verlenen en de raadgevingen en instructies van de orthodontist en tandarts strikt opvolgen.

Omdat de mondhygiëne zo belangrijk is tijdens een orthodontische behandeling, moeten de regelmatige bezoeken aan de tandarts eveneens doorlopen.

Het is noodzakelijk dat de patiënt zijn of haar eetgewoonten aanpast om de apparatuur niet te beschadigen, en dus zo de behandeling niet doet vertragen.

Al deze informatie krijgt u steeds mee van onze orthodonte maar kan u tevens hier downloaden.

Ook voor volwassenen?Lees meer

Ook bij volwassenen kan een orthodontische behandeling uitgevoerd worden.  Het zijn dezelfde biologische processen die bij kinderen en volwassenen aan de basis liggen van tandverplaasingen.  Een orthodontische behandeling kan vaak een zeer mooie en degelijke oplossing zijn voor esthetische en functionele problemen waarmee mensen al jaren rondlopen.  De grootste troef van orthodontie is dat deze behandeling vaak veel minder traumatisch is voor uw tanden in vergelijking met andere  tandheelkundige oplossingen voor esthetische problemen.

WachtdienstLees meer

Indien er tijdens de praktijkuren iets fout gaat, neem dan telefonisch contact op met de praktijk. De orthodontist(e)/assistent(e) kan je dan een afspraak geven afhankelijk van je probleem. Contacteer ons in elk geval dan kunnen we de nodige tijd vrijhouden om je te helpen.

Indien je op zaterdag, zon- en/of feestdagen een probleem hebt kan je de orthodontist van wacht telefoneren op het nummer 070 / 222 088 en dit tussen 10.00 en 12.00 uur.

Waar vind ik duidelijke informatie?Lees meer

De Belgische Beroepsvereniging voor Nederlandstalige Orthodontisten heeft een hele mooie site waar je accurate informatie kan terugvinden over apparatuur, behandelfases, poetsmethode, problemen, etc.

www.bbno.be

Tand- en mondzorg Geel

Laar 103, B-2440 Geel
014 58 53 87
info@tmzg.be
www.tandenmondzorg.be

Snelkoppelingen

Kinderhoek